Skip to content
Gustaf Straht14 sep 20222 min read

Centigos Malmö-kontor fortsätter att växa

Gustaf Straht är det senaste tillskottet till Centigos Malmö-kontor

Sedan starten sommaren 2018 har Centigos Malmö-kontor kännetecknats av en stark entreprenöriell drivkraft och ambition att fortsätta stärka Centigos närvaro i Skåne. Gustaf Straht är vårt senaste tillskott till Malmö-kontoret och även han har en förkärlek till entreprenörskap. Han har tagit den långa vägen in i konsultbranschen och i den här intervjun berättar han om vad som lockade honom att lämna startup-världen och varför just Centigo var ett självklart val.

Vem är konsulten Gustaf Straht?

I jämförelse med många andra på Centigo har jag en annorlunda bakgrund där jag har spenderat merparten av min karriär i en startup-kontext. Jag vet fortfarande inte om jag valde entreprenörslivet eller om entreprenörslivet valde mig, men för mig är agilt ett normaltillstånd och lean något man blir på gymmet.

Nyfikenheten och viljan att ifrågasätta, förändra och förbättra har alltid funnits där och att hjälpa andra har alltid varit viktigt för mig.

Vad var det som lockade dig till Centigo?

Jag lockades av att ta med mig mina erfarenheter från startup-världen och upptäcka en helt annan kontext och att jobba med stora bolag och projekt med helt andra förutsättningar. Centigo kunde erbjuda det, men också värderingar och en kultur som går helt i linje med vad jag värdesätter. Viljan och möjligheten att fritt och oberoende kunna leverera precis det jag tror är bäst för kunden tillsammans med en kultur präglad av gemensamt ansvarstagande och en entreprenöriell ambition passar mig perfekt. Utifrån mina erfarenheter delar jag också tanken om ”Sensible growth” vilket är Centigos vision.

Mycket av detta visste jag långt innan jag ens började dialogen med Centigo, men ju längre in i rekryteringsprocessen vi kom desto mer övertygad blev jag om att värderingarna verkligen präglade företaget och alla medarbetare.

Finns det något du brinner extra mycket för?

Organisation, processer och ledarskap har med tiden blivit allt viktigare för mig. Jag vill att varje person ska få ut maximalt av sig själv och att organisationen får ut maximalt av helheten. Allt för ofta möts man av organisationer som varken maximerar sin output eller får medarbetarna att trivas. Det här är något som både engagerar och intresserar mig.

Annars kommer jag från marknadssidan och brinner mycket för design, kundupplevelse och att skapa värde för slutanvändaren.

Vad ser du mest fram emot?

Just nu ser jag mest fram emot att komma ut till våra kunder och göra skillnad. Jag vill känna att jag bidrar och får hjälpa till. Men långsiktigt ser jag fram emot alla erfarenheter som jag kommer att samla på mig men också att lära mig och inspireras av fantastiska kollegor och spännande projekt.

Slutligen ser jag så klart lite extra fram emot att bygga upp vår verksamhet här i Skåne! (En gång entreprenör, alltid entreprenör…)

Kontakta Gustaf Straht

Läs tidigare blogginlägg om min kollega Cecilia

avatar

Gustaf Straht

RELATERADE ARTIKLAR