Skip to content
Centigo03 okt 20223 min read

Vi fortsätter att förstärka vår affärssatsning mot HR-transformation

Som vi tidigare har berättat om här i vår blogg förstärker vi vår affärssatsning mot HR-transformation. Nu vill vi välkomna ytterligare en erfaren medarbetare inom området, Oscar Gyllroth, som i det här blogginlägget berättar mer om sig själv och vad som lockade med Centigo.

Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag växte upp i Sundsvall med en tydlig bild av att jag skulle bli advokat. Vi kan dock låta det vara osagt om det till stor del handlade om John Grishams böcker och tv-serien Ally McBeal eller inte. Efter lite resande efter gymnasiet hade jag kommit fram till att jag i stället skulle bli psykolog. Det ledde mig till studier i psykologi i Luleå, dit en god vän lockade mig med skidåkning och klättring. När jag hade studerat psykologi i ett år insåg jag att mitt intresse ökade när individen blev satt i ett sammanhang, en grupp, ett team eller en organisation. Jag slutförde en kandidatexamen i psykologi men ville nu utforska individen i det större sammanhanget vilket ledde mig till studier i företagsekonomi och systemvetenskap med inriktning mot ledarskap.

Ditt CV innehåller mycket förändringsledning, hur kommer det sig?

Efter några år som projektledare på ett annat konsultbolag blev det tydligt att det jag tyckte var mest intressant i mitt jobb varken var systemen eller processerna utan de människor som på ett eller annat sätt var inblandade och som påverkades av den kommande förändringen. Jag blev därför lite fundersam och undrade hur jag skulle kunna få arbeta med det? En rekryterare hörde i denna veva av sig och sa efter en stunds samtal ”Det låter som att du inte riktigt är på rätt plats, kan du inte berätta vad du vill göra i stället?”. Utan något att förlora började jag beskriva en sorts drömsituation. Rekryterarens reaktion på min långa monolog blev ”Jag har haft svårt att förklara vad det här jobbet handlar om, men det är precis vad du just beskrev så kan inte du komma på intervju så snart som möjligt?”. Sedan dess har jag arbetat med förändringsledning och mitt intresse har bara fortsatt att växa.

Vad lockade dig till Centigo?

Under åren hos min förra arbetsgivare fick jag förmånen att arbeta med ett helt gäng Centigo-konsulter och jag har alltid varit imponerad både av den höga kompetensen och av hur trevliga, lättsamma och roliga de har varit att jobba med. När min tidigare chef, som också precis har börjat här på Centigo, hörde av sig i våras och sa att hon hade en idé som hon trodde skulle kunna intressera mig så hade hon uppenbarligen helt rätt! Under rekryteringsprocessen fördjupades mitt intresse för Centigos kultur och organisation. Att få sitta i förarsätet för min egen utveckling och framtid samtidigt som det finns mängder av duktiga och kompetenta kollegor att lära och få stöd av känns som en helt otrolig möjlighet. Sedan jag började för en månad sedan har jag fortsatt att imponeras av hur öppna, nyfikna och hjälpsamma alla är och det känns väldigt kul att få bli en del av att fortsätta bygga vidare på det.

Vad ser du för möjligheter inom området HR-transformation?

HR är ett oerhört spännande område just nu där pandemin påskyndade behovet av nya sätt att arbeta och organisera sig. Utöver den digitala resan som många HR-organisationer behöver göra och där Centigo har både gedigen erfarenhet och hög kompetens, ställs många företag inför nya krav kring ledarskap och medarbetarskap. Det finns därför idag ett glapp mellan dåtid och framtid vad gäller hur ledarskapet ser ut i många företag. Centigos unika platta organisation, med bland annat den distribuerade ledarskapsmodellen, skulle kunna verka som inspirations- och kunskapskälla för andra företag. Att gå från att vara mer traditionellt organiserad till Centigos modell är nog ett för stort hopp för många företag, men jag är övertygad om att finns en mängd intressanta steg man kan ta för att bättre överbrygga det glapp som finns idag. Här finns det stora möjligheter för oss på Centigo att erbjuda våra kunder hjälp med att forma sina organisationer och sitt ledarskap till att vara bättre rustad för en snabbt föränderlig framtid.

Kontakta Oscar Gyllroth

Läs tidigare blogginlägg om vår affärssatsning mot HR-transformation

avatar

Centigo

RELATERADE ARTIKLAR