Skip to content
Ellinor Lohm16 jan 20232 min read

Konsultprogrammet – en perfekt övergång från studier till arbetsliv

Jag heter Ellinor Lohm och jag började på Centigo i slutet av augusti 2022. Ett meningsfullt jobb, möjligheten att testa på många olika projekt och roller och samtidigt ha tillgång till stöttning var tre av anledningarna till att jag sökte mig till Centigo, i det här inlägget berättar jag mer!

Den första tiden som ny på jobbet har varit en fantastisk period. Allt började med att mina kollegor och jag blev inbjudna till Åre på Business Wellness Forum, Centigos största interna konferens under året! Att få följa med på resan redan innan anställningen började tyckte jag visade på hur Centigo prioriterar och bryr sig om sina nyanställda och nyexaminerade. Vilken start det blev! Där fick jag verkligen känslan av att jag hade hamnat helt rätt. Jag fick bekräftat att mitt val att välja Centigo var rätt!

Genom Konsultprogrammet får du det stöd du behöver

För nyexaminerade studenter erbjuder Centigo det treåriga Konsultprogrammet. Det är ett program som startar med fem veckors introduktionsprogram där du tillsammans med andra nya kollegor spenderar dagarna tillsammans med att lyssna på inspirationsföreläsningar, träna på att arbeta i projekt och delta i kurser så som konsultmässighet, Excel och PowerPoint. Under veckorna är det dessutom många sociala aktiviteter där du verkligen lär känna dina nya kollegor och bygger relationer inom gruppen, men även till andra medarbetare inom företaget.

Med handen på hjärtat så slogs jag många gånger av tanken ”kan man ha det så här roligt på ett jobb” under mina första veckor. För mig var det en perfekt övergång från att vara student till att komma ut i arbetslivet. Förutom att det är en otrolig trygghet att dela resan med andra som är i samma situation, så får du som konsult i Konsultprogrammet mycket stöd av företaget. Att programmet prioriteras inom företaget märks genom att alla är väldigt engagerade och hjälpsamma för att vi ska komma in i allt som de olika branscherna innebär.

Det finns även en annan lönemodell för oss som går Konsultprogrammet och vi förväntas inte stå på helt egna ben. Jag upplever att det ger oss en bättre möjlighet att hinna bygga ett nätverk och få erfarenhet av olika roller, projekt och företag under den första tiden som konsult.

Mer än bara ett jobb

När jag stod inför examen visste jag att jag ville söka mig till en arbetsplats där jobbet inte bara skulle vara ett jobb. För mig har Centigo på en väldigt kort tid blivit en plats där jag får hänga med kollegor som är mina vänner och en plats där jag har roligt och trivs på, på riktigt. Jag blir utmanad, utvecklas och jag får möjlighet att testa på många olika branscher. Jag känner att jag är på en plats som ger mig mer än lön varje månad. Det här tror jag kommer från att Centigo är ambitionsdrivet. Ambitionsdrivet innebär att medarbetare tar ansvar för sin utveckling och företagets utveckling styrs av den gemensamma ambitionen. För att koppla tillbaka till konferensen så hade medarbetare exempelvis satt ihop en musikal till sista kvällen och bjöd på show i världsklass! På Centigo får medarbetare förutsättningar och möjligheter att göra det som de själva brinner för, både på det professionella planet och det privata. Att ens eget driv och ambition värderas högt tror jag leder till att jobbet inte bara blir ett jobb.

Med de här raderna hoppas jag att du blir inspirerad till att läsa mer om Centigo och Konsultprogrammet!

Ansökan till Konsultprogrammet är just nu öppen! Klicka nedan för att läsa mer och skicka in din ansökan.

Ansök till Konsultprogrammet med start våren 2024 eller hösten 2024

avatar

Ellinor Lohm

RELATERADE ARTIKLAR