Skip to content
Wilma Fransson16 jan 20233 min read

Så lyckas du i rekryteringsprocessen till Centigos Konsultprogram

Att söka jobb efter universitet eller högskolan är både nervöst, ovisst och spännande. Själv satt jag i den situationen för ungefär ett år sedan. Det fanns många frågor som snurrade runt i huvudet, men ganska få svar. Vad vill jag bli när jag blir stor? Vad värdesätter jag hos en arbetsgivare? Och hur vill jag att balansen mellan jobb och fritid ska se ut? Jag heter Wilma Fransson och hösten 2022 började jag Centigos Konsultprogram. I detta inlägg delar jag med mig av hur rekryteringsprocessen till Konsultprogrammet gick till och ger mina bästa tips på hur du lyckas i en ansökningsprocess.

Min första kontakt med Centigo

Jag kom först i kontakt med Centigo när jag läste min kandidat på Handelshögskolan i Stockholm. Jag engagerade mig i Handelsdagarna, skolans största företagsmässa, där jag ansvarade över att uppdatera information om de företag som önskade vara delaktiga på mässan. Centigo var ett företag som stod ut i mängden och jag lockades av det faktum att på Centigo litar man på det personliga ansvarstagandet, och således behövs inga chefer utan det handlar om ett kollektivt ledarskap där alla har ambitionen att göra sitt bästa. När det var dags för mig att söka jobb och ansökningsperioden drog i gång, var Centigo ett av de första företagen jag sökte till.

Så går rekryteringsprocessen till

Skicka in din ansökan och gör onlinetester.
Själva rekryteringsprocessen började med att jag skickade in mitt CV och personliga brev. Därefter fick jag tre tester skickade till mig på mejlen, både logiktester och personlighetstester. Några dagar senare kom det glädjande beskedet att jag gått vidare till nästa steg, en rekryteringsdag på kontoret i Stockholm. 

Rekryteringsdag på kontoret i Stockholm
På rekryteringsdagen hölls olika presentationer av anställda på Centigo och det fanns möjlighet att ställa sina frågor och funderingar. Ett starkt tips är att fråga mycket, på Centigo finns inga dumma frågor och det är via dina frågor som du får förståelse för om det är ett företag som du vill jobba på.

Dagen bestod också av ett gruppcase där vi i grupp om fyra personer skulle lösa ett case och sedan presentera det för två personer på Centigo. Jag kommer ihåg att jag var nervös men insåg ganska snabbt att så var även fallet för de andra i gruppen. I ett gruppcase sammanhang handlar det om att visa vad man själv kan, utan att köra över resterande gruppmedlemmar. Det är lätt att fokus fastnar på att framhäva sig själv och sina kompetenser, men glöm inte bort att ni är en grupp som ska lösa caset tillsammans och det är hur du samarbetar och hur du agerar i grupp som bedöms.

Efter gruppcaset var det dags för mingel och sen följde en personlig intervju med individuellt case. Jag hade innan rekryteringsdagen försökt tänka ut potentiella frågor som kunde dyka upp men ändå försökte jag ta lite extra tid på mig innan jag började svara på varje fråga. När man får en fråga under ett intervjutillfälle är det lätt att börja svara direkt, utan att tänka efter. Mitt starka tips är att inte stressa till svaret utan det är bättre att det blir lite tyst en stund där du har möjlighet att fundera ut ett svar som du är nöjd med. Detsamma gäller för det individuella caset, ta tiden du får att fundera ut en lösning, formulera ditt svar på papper eller i huvudet och sen kan du börja gå igenom ditt svar.

Slutintervju
Sista steget i rekryteringsprocessen bestod av ytterligare en personlig intervju och under detta tillfälle förväntas man även ha förberett en 15 minuters presentation. Tipset är att förbereda dig väl så att du känner dig trygg inför intervjutillfället och presentationen. 15 minuter går fort så öva, öva, öva och tajma dig själv så att du håller dig inom tidsramen. Se även till att välja ett ämne som du tycker är intressant att prata om.

Så lyckas du i rekryteringsprocessen – 3 tips

För att summera, mina tre bästa tips för att du ska lyckas i rekryteringsprocessen är:

  • Var nyfiken och ställ många frågor. På Centigo finns inga dumma frågor och nyfikenhet värderas högt. Det är via dina frågor som du förstår om Centigo är ett företag för dig.

  • Läs på mycket om Centigo innan du påbörjar ansökningsprocessen. Det finns mycket spännande att läsa, både om företaget i sig och tankar från anställda med olika typer av erfarenheter.
  • Sist men inte minst, var dig själv. På Centigo värdesätts det högt att du är dig själv och det är på så sätt som du hittar det företaget som passar dig allra bäst.

    Ansökan till Konsultprogrammet är just nu öppen! Klicka nedan för att läsa mer och skicka in din ansökan.

    Ansök till Konsultprogrammet med start våren 2024 eller hösten 2024

  •  
avatar

Wilma Fransson

RELATERADE ARTIKLAR