Skip to content
Vilma Skog16 jan 20231 min read

Ta hjälp av nätverket för att utvecklas och nå nya höjder

Kanske har du hört talas om att Centigo är en nätverksbaserad organisation, eller så är begreppet nytt för dig. Oavsett så innebär det att företaget är uppbyggt baserat på ett nätverk mellan individer. Innan jag påbörjade min anställning hade jag svårt att förstå vad det skulle betyda för mig i praktiken och därför vill jag i det här inlägget dela med mig av hur jag har upplevt den nätverksbaserade organisationsstrukturen. Jag som har skrivit inlägget heter Vilma och jag påbörjade min resa i Centigos Konsultprogram hösten 2022.

3 centrala delar i en nätverksbaserad organisation

Sociala band
Under mina första arbetsdagar fick jag och de andra som började Konsultprogrammet möjligheten att följa med på en sprakande fyradagars konferens för hela företaget. Där fick jag möjlighet att lära känna flera inspirerande kollegor och påbörja mitt eget nätverksskapande. Att lära känna kollegor genom uppstyrda sociala evenemang men även i spontana träffar har varit en återkommande aktivitet sedan dess. De sociala band som kontinuerligt skapas mellan mig och mina kollegor är det som förgyller mina arbetsdagar.

Kunskapsdelning
En annan aspekt som för mig inte var lika självklar är nätverkets betydelse för kunskapsdelning och kunskapsöverföring. Det var något som visade sig under mina första veckor av Introduktionsprogrammet då vi ställdes inför skarpa projekt och fick söka efter kompetens inom företaget. Det som överraskade mig positivt var hur många kompententa kollegor jag har omkring mig men även en glädje över deras vilja att dela med sig. Vilket för mig innebär en perfekt miljö att utvecklas och utmanas inom.

Ledarskap
Den tredje och sista upplevelsen av nätverksorganisationen som jag vill dela med mig av är nätverkets betydelse för ledarskapet. Jag upplever ledarskapet på Centigo som ett nätverk mellan olika individer där det omkring alla medarbetare finns ett nätverk av individer som på olika sätt kan vägleda mig. Genom nätverket har jag som anställd möjlighet att vända mig till flera olika kollegor beroende på vad jag behöver hjälp med.

Om du också vill få möjlighet att skapa goda sociala kontakter, lära dig nya saker och ständigt utvecklas tycker jag att du ska söka till Centigos Konsultprogram.

Ansökan till Konsultprogrammet är nu öppen. Ansök via länken nedan.

Ansök till Konsultprogrammet med start våren 2024 eller hösten 2024

avatar

Vilma Skog

RELATERADE ARTIKLAR