Skip to content
Rebecka Nylen
Rebecka Nylén01 jul 20242 min read

Från Studentliv till Konsultbransch: Min Resa till Centigo

Steget från studentlivet till en professionell karriär som konsult är en resa fylld av spänning och utmaningar. Det innebär att navigera genom nya möjligheter, ansvar och erfarenheter. När jag själv var i processen av att söka jobb var jag full av frågor och funderingar. Hur skulle jag passa in i konsultbranschen? Vilka förväntningar och normer skulle jag möta?

Detta blogginlägg delar med sig av min resa från studentlivet till konsultbranschen och Centigo. Trots att jag fortfarande är mitt i denna resa som ny konsult så är förhoppningen att blogginlägger kan ge en inblick för andra stunder som har ska kliva uti arbetslivet.

Konsultprogrammet – En Brygga till Arbetslivet

Min resa som konsult har inletts på Centigos och konsultprogram, ett treårigt program som syftar till att skapa rätt förutsättningarna för att utveckla framgångsrika managementkonsulter. Trots det att jag började nu i augusti så har jag redan märkt hur bra och lärorikt konsultprogrammet är. Här är tre faktorer jag verkligen uppskattar:

  1. Verktygslåda i konsultverktyg: Jag får lära mig och utveckla mina konsultfärdigheter genom olika verktyg och metoder som är avgörande inom branschen.
  2. Testa-misslyckas-lära: Centigo uppmuntrar till att våga testa och experimentera. Konsultprogrammet ger möjlighet att tillämpa detta!
  3. Socialt nätverk: Konsultprogrammet ger mig möjligheten att bygga relationer med alla kollegor på bolaget, genom utbildningar, case, att jobba gemensamt i kundteam eller roliga sociala aktiviter.
     

Centigos Organisationskultur och Struktur – En Ambitionsdriven Arbetsplats

Utöver en stark start i konsultprogrammet finns det två saker som jag anser gör att Centigo skiljer sig från övriga managementkonsultbolag; organisationskultur och struktur. Det här är en sak som jag kanske inte var så insatt i när jag till en början sökte jobb så därför tänkte jag försöka förklara för er hur dessa faktorer påverkar mig positivt.

  1. Platt organisation UTAN chefer: Centigos platta organisation innebär att jag som ny snabbt har möjlighet att jobba tillsammans med alla möjliga kollegor med olika erfarenheter samtidigt som jag själv har möjlighet att påverka vad jag vill utvecklas inom. 
  2. Business wellness & välmående: Managmentkonsultbranschen kan ibland upplevas som stressig och hetsigt och det känns därav tryggt att vara på ett bolag som värdesätter välmående och trivsel på arbetsplatsen.
  3. Ambitionsdrivet: Kanske låte lite som ett buzzword men iochmed att vi är ett cheflöst bolag så finns det inga chefer som säger åt mig vad jag ska göra. På Centigo får jag möjligheten att  utforska olika roller och längsmed den vägen hitta det jag brinner för. Personligen tycker jag om att vara kreativt vilket är något som jag verkligen har fått jobba med, redan nu de första månaderna, i olika projekt.

 

Avslutningsvis

Min resa från studentlivet till konsultbranschen och Centigo har och är både givande, utvecklande och rolig! För alla studenter som står inför liknande övergångar, hoppas jag att detta inlägg ger en inblick i hur det kan vara att börja som nyexaminerad i konsultbranschen och varför Centigo skulle kunna vara arbetsplatsen för dig.

Ansökan till konsultprogrammet öppnar igen den 26 augusti. Läs mer här!

avatar

Rebecka Nylén

Managementkonsult

RELATERADE ARTIKLAR