Skip to content
Anna Olson är managementkonsult i Göteborg på Centigo
Erika Blomberg Hjörne05 maj 20223 min read

4 snabba med Anna Olson

Anna Olson är det senaste tillskottet till Centigos Göteborgskontor och startade sin konsultkarriär i samma veva som pandemin slog till. Vi fick möjlighet att rekrytera henne till oss i april och här nedan får du lära känna tjejen från Kungsbacka lite närmare.  

Vem är konsulten Anna Olson? 

Mest utmärkande med mig är nog att jag är en tjej som vill ha roligt och skrattar mig helst genom dagen. Allt blir så mycket trevligare och mer produktivt när vi har roligt så därför försöker jag se det positiva i alla situationer och jobba för att få personerna i min omgivning att må bra. Jag gillar även att lära mig nya saker och blir utan svårighet helt uppfylld av nya intressen under antingen kortare eller längre perioder. Till exempel fascineras jag av kungafamiljer och har varit det i flera år, men lyckades bara vara ockuperad av F1 under en säsong innan det intresset svalnade. När jag inte söker efter nya ting att lära mig, umgås jag oavkortat med min familj och vänner - det är från dem jag hämtar min energi och med dem jag mår som allra bäst! 

Förresten kan väl nämnas att, är man från Kungsbacka anser man sig vara Göteborgare. Om man däremot är från Göteborg är jag inte lika säker på om samma sak anses om oss från Kungsbacka....vi låter det vara osagt denna gång. 

Vilken personlighet tror du trivs extra bra i konsultrollen?  

Som konsult ställs du inför många möjligheter där jag personligen tycker det är spännande att få lov att testa på nya roller, branscher och uppdragskonstellationer. Att vara nyfiken är ett karaktärsdrag som passar perfekt inom konsultbranschen. Som ett resultat av min nyfikenhet har jag lärt känna fantastiska människor, fått möjlighet att arbeta inom många roliga uppdrag och lärt mig otroligt mycket längst vägen, något jag skulle gått miste om ifall jag inte var nyfiken. Utöver att vara nyfiken är min tro att konsultrollen kräver personer som gillar att utmanas, är flexibla och trivs med att arbeta i team. 

Finns det något särskilt uppdrag eller en bransch du skulle vilja utforska mer?  

I lite mer än två år har jag arbetat i uppdrag inom bilindustrin vilket jag har trivts mycket bra med och tyckt varit väldigt utvecklande. Jag ser gärna att jag arbetar gentemot bilindustrin igen i framtiden. Jag har dock varit nyfiken på andra branscher och är förväntansfull över att jag den här veckan påbörjat ett nytt uppdrag inom fastighetsbranschen, vilket är en ny bransch för mig. Men eftersom jag verkligen tycker om att lära mig nytt ser jag fram emot att få utvecklas inom detta område.  

Vilka fördelar och utmaningar tror du det finns med att verka i en chefslös organisation så som Centigo är?  

Jag är övertygad om att fördelarna med en chefslös organisation är många. Vad jag främst tycker utmärker sig hos Centigo är att det är ett värderingsstyrt företag med en ansvarsfrämjande struktur. Det är våra gemensamma värderingar och ambitioner som driver Centigos utveckling och skapar en mer dynamisk verksamhet. Vi är alla med och bidrar till att skapa vårt drömföretag! Och i förlängningen ett starkare Business Wellness. Det som görs hos Centigo, görs med hjärtat och framförallt för att man som konsult och anställd vill! När man vill gör man det ju oftast bättre (och tycker det är roligare förstås).  Utmaningar i organisationer som Centigo, utan chefer, relaterar jag till personer som är i behov av en hierarkisk struktur med överordnad chef som berättar vad denne ska eller bör göra. Det kommer inte Centigos kollektiva ledarskap återspegla utan där är fokuset på varje individs ambition och driv, vilket leder till strålande resultat i det du företar dig.  

 

Vad jag tycker är häftigast: Att driva en organisation utan chefer fungerar, och att jag nu är en del av det!  

avatar

Erika Blomberg Hjörne

Business Consultant

RELATERADE ARTIKLAR