Skip to content
Linn Sköld är förändringsledare i Göteborg, men från Värmland
Erika Blomberg Hjörne31 mar 20222 min read

4 snabba med Linn Sköld

Hur har din resa sett ut fram till att du hamnade på Centigo?

Jag är uppvuxen i en av Sveriges till ytan minsta kommuner – Hammarö – som är en liten skärgårdskommun belägen vid Vänerns norra del i Värmland. 2008 bytte jag det söta vattnet mot det salta och bosatte mig i Göteborg för att studera. 

Min första anställning efter studierna var på Ingram Micro där jag främst jobbade med att introducera och stötta de interna affärsenheterna att ta datadrivna beslut med analysverktyget Qlikview. Efter 5 utvecklande år och resor runt om i världen fick jag upp ögonen för konsultyrket. Hos CGI (tidigare Acando) arbetade jag mina första år som konsult och därefter sökte jag mig till ett mindre bolag, Prospero Management. Där blev jag också kollega med Oscar Kjellström. Genom honom fick jag veta att Centigo etableras i Göteborg och efter en gedigen anställningsprocess fick jag nu i januari 2022 äntligen ansluta mig till detta härliga konsultgäng.

Finns det något område du brinner extra mycket för?

Mitt hjärta klappar extra hårt för transformationsprojekt och förändringsledning. Med andra ord; leda individer mot ett önskat framtida läge och beteende så att nya arbetssätt och verktyg ska kunna förstås och utnyttjas framgångsrikt. Ska jag vara riktigt ärligt är det inte alltid jag själv ser en kommande förändring som något positivt utan snarare tvärtom, som en ansträngning. Speciellt i den fas i livet jag befinner mig i just nu, med små barn och mycket som händer på hemmaplan. Jag vill därför betona hur viktigt det är att fokusera på individerna som verkligen påverkas av förändringen. Det gäller att visa lyhördhet, ödmjukhet och förståelse för de mänskliga olikheter och drivkrafter som finns. Sannolikheten att lyckas ökar betydligt om hänsyn tas till att varje individ genomgår sin personliga förändringsresa.

Vad tror du utmärker en sund arbetskultur?

Jag tycker det är viktigt att arbetsplatsen är autentisk där genuinitet värdesätts och där varje medarbetare får känna sig trygg, sedd och uppskattad - på riktigt! Det gäller att alla har en samsyn på vilka värderingar som är viktiga. Nu när vi på Centigos kontor i Göteborg inte är så många finns en stor möjlighet att medvetet kunna ta kontroll och ansvar för skapandet av en sådan kultur.

Har du några bra tips för att få ihop livspusslet som förälder och konsult?

Som mamma till två små knoddar på 1,5 respektive 3 år är livspusslet verkligen en utmaning. Jag tycker att konsultrollen i sig till stor del gör det möjligt att få ihop det, då det handlar om att kunna styra över sin egen tid. Du är ju själv ansvarig för kundrelationen och kan därmed anpassa ditt arbete därefter. Det jag alltid försöker sträva efter, oavsett om jag är på jobbet eller med min familj, är att vara mentalt närvarande till 100%. För övrigt tycker jag om att hämta energi genom träning, exempelvis löpning och tennis, och när tiden finns gärna avsluta med ett bastubad – en oväntad positiv medföljd av huset vi flyttade in i nyligen.

avatar

Erika Blomberg Hjörne

Business Consultant

RELATERADE ARTIKLAR