Skip to content
Sara Mo12 apr 20221 min read

4 snabba med Ludwig Hägglund

Tidigare under våren fick Centigo och affärsenheten Change and Customer Excellence tillskott av Ludwig Hägglund. Ludwig kommer även ingå i Centigos Energy-team, där han har mycket att tillföra genom tidigare erfarenheter. Läs mer om varför Ludwig valde att jobba på Centigo och vad han gör när han inte är ute på spännande kunduppdrag.

Vad lockade dig att börja på Centigo?

Från första bemötandet visade människorna på Centigo prov på en tydlig vetgirighet och ambition om att göra det lilla extra. Denna förmåga hos medarbetarna tillsammans med ett unikt nätverksbaserat ledarskap fick Centigo att verkligen sticka ut. Centigo bjuder in till möjligheten att utveckla och utvecklas på sitt eget sätt, vilket i mina ögon framstår som något väldigt framgångsrikt. Som toppen på isberget ges jag även möjligheten att vidare utforska de mest aktuella frågeställningarna inom energibranschen samt bidra till dess utveckling.

Vad har du gjort innan du började på Centigo?

Innan jag började på Centigo jobbade jag på ett teknikkonsultbolag där jag tillhörde en mindre grupp som erbjud managementkonsulttjänster. Under min tid där jobbade jag mycket med frågeställningar rörande elnätsverksamhet där jag bland annat ledde utvecklingen inom vissa tjänsteerbjudanden. I mina roller har jag opererat inom allt ifrån projektledning till djup analys och modellering. Mitt fokus har varit avgränsat till energibranschen där målet har varit att hjälpa kunderna att agera på och ta sig igenom förändringar i samhället.

Vad skulle vara ett drömuppdrag för dig?

Givet att jag redan stött och blött mycket i utmaningarna inom energibranschen, inte minst de inom elnätsverksamhet, ser jag ett stort intresse att vara med och ro den båten i land. Hos dessa kunder bjuds det in till frågor om framtidssäkring där digitalisering och reglering står som två betydande grundpelare. Ett drömuppdrag skulle därför vara att hjälpa dessa bolag att leda in till innovation och förbättring där ny teknik och kundcentricitet sätter prägel på framgången.

Finns det något mer vi inte visste om dig?

Jag är ett träningsfreak som också tycker det är väldigt roligt med heminredning. Tillsammans med min flickvän spenderas de flesta kvällarna med att träna crossfit. Utöver träningen (och umgänge med vänner såklart) flyttas inredning runt frenetiskt och inhandlas kanske lite för ofta. Den lilla tid som finns kvar tilldelar jag andra intressen som foto och film.

avatar

Sara Mo

Managementkonsult inom förändringsledning

RELATERADE ARTIKLAR