Skip to content
Erika Blomberg Hjörne24 sep 20223 min read

Vi välkomnar Stina till kontoret i Göteborg

I augusti välkomnade vi vårt senaste tillskott Stina Ahlmark till Centigos kontor i Göteborg. Vi har sökt, och fortsätter att söka, efter konsulter till Göteborg som både har bred branscherfarenhet samt en varierande kunskapsportfolio, vilket Stina har. Att Stina valde att börja hos oss ser vi som ett starkt steg i rätt riktning för vår fortsatta ambition att växa som kontor här nere i Västsverige. Nedan får ni lära känna Stina och hennes påbörjade resa hos oss på Centigo.

Så vem är denna glada tjej från Göteborg?

Som person är jag väldigt nyfiken och jag drivs av att testa på nya saker samt lära känna nya människor. Jag tycker det är väldigt inspirerande att höra andra personers berättelser och jag tror att man kan lära sig något av alla. Centigo är en nätverksorganisation där det finns en stark lärandekultur. Företaget är fyllt av ambitiösa och drivna konsulter som gjort häftiga grejer som de gärna delar med sig av och detta tilltalade mig redan innan jag blev anställd, men nästan ännu mer nu när jag faktiskt börjat lära känna Centigos medarbetare bättre. 

Hur visste du att konsultyrket var det rätta för dig?

För mig var det inte en självklarhet att fortsätta som konsult efter 2 år inom branschen.  Jag valde nämligen att testa en linjeroll och var under drygt ett år Business Controller hos Kappahl här i Göteborg vilket var lärorikt och spännande i och med den snabbutvecklande marknad som retailbranschen är. Att vara nyfiken som person gör också att jag uppskattar att anta nya utmaningar och ibland dyker det upp möjligheter som man bara inte kan säga nej till.

Det var precis vad som hände när jag fick höra om Centigos etableringsresa här i Göteborg. Jag hade haft kontakt med Centigo redan under studietiden och fastnade direkt för Centigos värderingar och tankar om affärsmannaskap, men då det inte fanns något kontor i Göteborg valde jag att först gå en annan väg med ett annat konsultbolag för att sedan testa på livet som ”anställd”. När jag nu väljer att gå tillbaka till konsultyrket gör jag det av två anledningar. Dels för att jag ska få vara med och driva utvecklingen av Centigos kontor här i Göteborg, dels för att jag ser fram emot att arbeta nära kunder för att tillsammans utveckla deras vardag och arbetssätt.   

Om du vill tipsa andra att söka sig till Centigo, vad vill du skicka med dem då?

För mig är det viktigt att alla i ett team mår bra och att vi jobbar i samma riktning. Eftersom vi på Centigo i Göteborg ännu är få, men med en stark ambition om att bli fler, tror jag det är viktigt att man ser sig själv som en viktig del i ett större sammanhang. Att man vill ta ansvar för så väl sig själv, men också för gruppens och Centigos gemensamma välmående och framgångar.

Jag trivs som bäst när det händer mycket runt omkring mig, när jag får ta ansvar och när jag får arbeta med olika typer av frågeställningar – detta tror jag Centigo kan erbjuda. Om man vill vara en del av en organisation som verkligen stöttar ens egna ambitioner och autonomitet, samtidigt som man har en härlig teamanda och roligt på jobbet, så ska man definitivt söka sig till oss.  

Vad ser du fram emot mest med hösten på västkusten?  

Jag ser fram emot mycket, men det jag mest ser fram emot är faktiskt att komma i gång på riktigt rent jobbmässigt. Både internt kopplat till den spännande resa vi på Centigo i Göteborg har framför oss och externt ute hos kund. Jag har precis klivit in i ett spännande projekt där jag kommer få arbeta tätt tillsammans med en kund som befinner sig i en transformationsresa. Detta känns väldigt roligt och är helt i linje med hur jag vill arbeta. Om jag inte ser till jobb, har jag och min sambo precis fått nycklarna till vår nya lägenhet som enbart ligger några hundra meter från vårt kontor på avenyn (jag är därför ofrivilligt utpekad till att vara blomvakt även på kontoret). Så nu ser jag fram emot att kunna bjuda hem vänner och familj på middagar. Det kommer helt klart bli en spännande höst!

avatar

Erika Blomberg Hjörne

Business Consultant

RELATERADE ARTIKLAR